NOVINKY

EPLI DOKONČILA AKVIZICI SPOLEČNOSTI SGL-SCHIENEN GÜTER LOGISTIK GMBH

EPLI DOKONČILA AKVIZICI SPOLEČNOSTI SGL-SCHIENEN GÜTER LOGISTIK GMBH

EP Logistics International (EPLI), dceřiná společnost Energetického a průmyslového holdingu (EPH), dokončila akvizici 100% podílu v zavedené německé společnosti SGL-Schienen Güter Logistik GmbH. Akvizice byla schválena antimonopolním úřadem a byly splněny všechny legislativní požadavky. S účinností od 31. října 2023 se tak EPLI stává jediným vlastníkem této logistické společnosti, která doplní její portfolio služeb v oblasti železniční nákladní dopravy a stavební logistiky.

Současná i nadcházející modernizace německé železniční infrastruktury je naprosto nezbytná a Německo udržitelnými investicemi podporuje přechod na železniční dopravu. Výsledkem je řada projektů v oblasti stavební logistiky, jako je obnova a rozšiřování některých železničních úseků a celková rekonstrukce kolejí a tratí.

Stavební logistika je jednou z klíčových činností železniční divize EP Logistics International, kterou zastřešuje společnost LOCON AG v Berlíně.

S pomocí odborných znalostí a zdrojů společností LOCON a SGL skupina tuto oblast masivně rozšířila a zařadila se tak k předním logistickým společnostem pro železniční výstavbu v Německu.

Ředitelé Carsten Meger, Armin Birkenbeul, Wolfgang Rutkowske a Jan Elfenhorst v současné době zahajují projekt na zintenzivnění spolupráce, vzájemného propojení a kooperace. LOCON působí především ve východním Německu, SGL převážně na jihu země – jejich společným cílem je tak rozšířit geografickou působnost, lépe využívat zdroje, ale také dále investovat do logistiky železničních staveb v oblasti prodeje i zdrojů.


zpět na novinky



Společnosti

image/svg+xml